Picture
Hei igjen!

De siste to dagene har jeg sittet ganske konstant på skolen og jobbet med en tutorial jeg ble anbefalt av lærerne. Jeg må si det at jeg før har bare prøvd og modellere "harde ting", så når jeg nå har modellert kroppen og nesten hele hodet på en karakter, er jeg sugen på mer. Det var rett og slett like givendes det som noe annet. Noe jeg på forhånd ikke hadde trodd. Såg føre meg at det var en masse stress jeg! =P hehe..



Link til tutorialen
Joan Of Arc
Kilde: 3dtotal.com

Denne tut.en går igjennom trinn for trinn hvordan en skal modellere en kvinnekarakter med lowpoly modeling med meshsmooth. Det vil i bunn og grunn si at vi lager en veldig enkel modell men legger på en modifier som runder av formen av den slik den ser mye rundere og penere ut.

Jeg har tatt litt bilder underveis som jeg kommer til putte i en samlepost før jeg  tar høstferie nå på torsdag.

Imorgen, onsdag, er det tegnekurs igjen! Jeg føler meg, for en gangs skyld, klar til litt blyanttegning =D

 
Da har jeg sittet med en extra oppgåve denne kvelden. Er ikke så trent på "myke ting" i 3d-verden, men det er da man skal trene, ikke sant? =)

Målet med denne modellen er å få trent på myke former, og kanskje enda viktigere - temme turbosmoothing'a slik at modellen blir seende ut slik som du vil ha den til å se ut.

Tok et par screengrabs underveis, skal gi et forsøk på å forklare litt rundt hvordan jeg tenkte når jeg modellerte.
Picture


Jess! Lat oss se hva jeg gjør i starten. Jeg har åpnet noen referansebilder av sofan jeg har lyst til og modellere. Deretter så ser jeg føre meg hvor mye høyden er til sitteputen, og derifrå bruker jeg det målet til å se "hvor mange ganger" det målet jeg beregnet først - går opp i de andre delene på referansebildet. Da får jeg en veldig rough guide på størrelsesforholdene.



Ellers på bildet ser dere at jeg har bygd opp det jeg vil kalle "rammen" av sofan. For det er på rammen de myke putene sitter. Denne rammen er laget så enkel som mulig, for den trenger ikke å være mer detaljert - det meste blir jo skjult til slutt uansett!

Picture


Her har jeg laget dybde på profilen jeg laget i starten, og sentrert den slik at den nakne siden av modellen står imot den ene aksen av origo (?). Da er det nemlig en lett sak å speile figuren etterpå, for du bare nullstiller alle aksene på gizmoen til speileverktøyet. Fortsatt veldig enkle former - har laget armlenet nå. Egentlig bare litt bevel og extrude av overflaten.

Picture
Dette bildet viser hvordan jeg startet å lage putene. Starter ganske enkelt med et plane eller en boks og lager geometrien til slik at når jeg legger til turbosmooth-modifieren så blir den kontrollert til å gjøre boksen, som er igjen, puteaktig =P for å si det enkelt! Evt. skjult geometri bruker jeg å slette unna, vet ikke om dette er en go vane, men det gjør ihvertfall sitt med polycounten, om det skulle vise seg å bli viktig.

Bruker samme framgangsmåte på resten av putene også. Bortsett fra den sideputen som dekker rammen, den er hemmelig =P

Kort fortalt: Starter med en boks. Konverterer til poly. Former boksen noe ala den formen du vil ha. Slenger på turbosmooth-modifier og endrer geometrien på subdiv nivå slik at du får litt skarpere former der du vil ha det og rundere der du vil det.

Picture
Man kan sitte å dille med desse modellene i timesvis, jeg gav meg på dette tidspunktet. Kanskje du ser noe du ville gjort annerledes, det er helt opp til deg hvordan du vil ha den til å se ut.
 
Helt super start på dagen idag, satt 45 min på bussen i kø, på en tur som normalt sett tar 15 min. Menmen! Rakk jo skolen, så da er jeg fornøyd. Flott med ipod på slike dager! ^^
Picture


Ellers så gjorde jeg ferdig en kniv idag, som jeg hadde startet på torsdag ettermiddag. Er jo så som så resultat, men gjør modellen egentlig litt grovt for å arbeide inn de nye verktøyene som vi lærer for tiden. Jeg prøver å finne en fin balanse mellom detaljnivå og effektivitet. Er jo ikke så effektivt, og heller ikke så koseligt å henge seg opp i div detaljer som ikke folk bryr seg opp i når de ser på modellen i ettertid =)



Byggeprosess:
Startet med et plane, valde meg et punkt på referansebilde jeg ville starte. Så shift-drag'et jeg ut edge'ne og formet de til slik de lignet kniven på referansebildet som jeg hadde lyst til å "kopiere". Prøvde å lage fornuftig geometri, selv om jeg sikkert har endel for mye i forhold til hva jeg kunne ha hatt. Jeg satser på å bli bedre til dette utover. ;)

Legger opp bilde av kniven.

 
Picture
Vi holder for øyeblikket bare på med å lære programmet 3dsmax 2010. Tungt for de som ikke har brukt tidligere versjoner, litt enklere for de som er litt kjend med det fra før.

Vi har da idag gått igjennom basics når det kommer til polymodelling. Oppgåven vi fekk først idag, var å lage en minnepenn. Vi fekk referansebilder av lærer til å studere og starte med.

Over ser dere jeg har fort og gale montert opp relevante referansebilder i front, left og top view. Jeg kommer til å "bygge" modellen i midten av de, og jeg vet akkurat hvor jeg skal sette punktene, fordi jeg har bildene i bakgrunnen.

Picture


Her har jeg bygget skallet til minnepennen. Startet med en boks, satte inn ekstra segment og bøyde kantene slik de matcher minnepennen på referansebildene.

Etterpå det så extrudet jeg endene og detachet de og satte de til fargen jeg ville ha, dette gjorde jeg fordi vi fekk beskjed om å ikke sett teksturer på figuren. =)

Picture

Nye deler har oppstått. Den delen som skal inn i pcn, metalldingsen, er ett objekt og den andre kvite tingen inni, ett annet. Brukte connect verktøyet for å line opp edges slik at jeg kunne slette overflaten på rette plass slik jeg fekk hullene der jeg ville ha de. Og laget vegger i hullene ved hjelp av bridge.

De snorene som er festet i bakkant av figuren, er laget med splines og er satt til å kunne rendres.

Det var det! =)


 
Hei leserene mine! =) Første gang jeg prøver på noe sånt som dette. Blir spennende å se hvor godt jeg klarer og oppdatere denne.

Bakgrunnen for starten av denne bloggen var at jeg går nå på Noroff Instituttet i Bergen. På 3d design og animasjon, førsteåret. Vi vart da i dag pålagt å blogge om arbeidene og litt om arbeidsprosessen ut dette året.

Håper jeg klarer og opprettholde en fin standard på det jeg publiserer og forklare litt rundt det. =)